Almanca Türkçe Sözlük Forum

Gözünü seveyim, şunun şurasında üç beş kişiyiz, birbirimizi biliriz.  

Seite 2 / 4 Vor Nächstes

0

Hallo sözcük gezgini,
Vermeidung oder Rückzug ist keine Problembewältigung in der Psychologie. Es wäre angemessener wenn "wir" uns Problemlösestrategien oder Konfliktlösestrategien anneignen könnten. Milletimi bende seviyorum, ve buraya enteresan katkilarinla renk katiyorsun /nuz. Ama gercekten böyle bir vesile/ Forum ele gecmisken, neden fazla önemli olmayan seylere takilip bazi faydalarindan mahrum kalalim. Yani hic bir kapiyi kendine kapali birakma, her yerde bir acik kapin olsun. BU hayat icinde gecerli.

Ben bugün inanilmaz vakit kaybettim, ama neyse vatan sagolsun, dostlar sagolsun.

 
0

I'm done with you and with this forum.
Bye

 
0

Merhaba yine,
yani söyle bir tekrar düsündügüm zaman gercekten Alman medyasi türkiyenin derecelerle asagisinda. Cünkü bir olay oldugunda, bunu ingilizden izledigimde bir baska, türkceden izledigimde bir baska, Araplarinki iste zaten acik, ama Almanlarinkinden izledigim zaman bir bambaska. Türk medyasiyla onlarinki kiyas bile edilecek gibi degil. ve artik alman haberlerinde bir sey okumak bile bana zevk vermiyor, cünkü dogruluguna güvenmiyorum, gercekleri daha farkli cevire cevire anlatiyorlar. Tekrar burada bunu vurgulamak istedim..

 
0

Sevgili Supergirl;

Senin bahsettiğin şeyler, dünyanın her ülkesinde ve özellikle birçok konuda Almanya'nın modeli sayılabilecek ABD'de 11 Eylül 2001 gibi büyük olayların sonrasında yaşanan, maalesef Almanya'da da yukarıda verdiğin güzel örneklerde kendini gösteren haber ve medya sansürüyle ilgili. Gazete ve ajans sorumlularının haber seçme ve görüş oluşturma politikasına ben de çok sinirleniyorum. Bu konuda yüzlerce başka örnek vermek mümkün. Örneğin, bu ülkede aynı Almanların kendisinde de olduğu gibi Türkler veya Kürtler arasında da yaşanan her bıçaklama veya tabancayla vurma olayı çabucak namus cinayeti ya da kan davası olarak gösterilirken, Alman aileleri içinde işlenen cinayetlerin genelde "Verzweiflungstat eines Vaters" veya olsa olsa "Mord aus Eifersucht" diye nitelendirilmesi içler acısı bir durum.

Ancak ben sadece satir ve konuşma özgürlüğü konusuna ve burada kendimi adeta gözetleme ve takip altında hissettiğime değinmiştim. İşi şimdi daha fazla uzatmayalım. Sözcük Gezgini'nin benimle olan sorunlarının nereden kaynaklandığını anladım ve kendisine anlatmaya çalıştım. Gereken her şeyi yazdım.

 
0

Den nächtlichen Showdown habt ihr, ich betone IHR, ja reichlich veranstaltet, noch schlimmer, als ich befürchtet hatte.
Jon, was für einen Grund gab es denn, mit dem Rechtsanwalt zu drohen?
Ich muss sagen, diesen Beitrag von dir

Jon schrieb:


> Hä? "Mein Augapfel"? Hallo??? ::o

finde ich unterste, UNTERSTE Schublade, ein anderes Wort fällt mir dazu nicht ein.
Man kann sich für den Ausdruck „gözünü seveyim“ verschiedene Übersetzungsvarianten vorstellen, warum hast du nicht einfach ein paar Vorschläge gemacht? Sonst machst du das doch auch.

Du wolltest sözcük gezgini doch provozieren, du wolltest, dass er dich beleidigt, damit du ihn sperren lassen kannst, genauso wie der „Kritiker“ gesperrt wurde, mit dem du eine alte Rechnung offen hattest.
So ist das meiner Meinung nach. Schlimm!

 
0

Jon, aufarbeiten nennst du die lange Nachricht von 1.53 Uhr!
Soll das ein Witz sein? Die ist für mich überheblich und selbstgefällig! Wenn ich sözcük gezgini wäre, hätte ich mich gerade darüber noch mehr aufgeregt, als über die Drohung mit dem Rechtsanwalt.

Und beim Thema „Forumspolizei“ kannst du dich meiner Meinung nach an die eigene Nase fassen.

 
0

eva.l schrieb:


> Den nächtlichen Showdown habt ihr, ich betone
> IHR, ja reichlich veranstaltet, noch schlimmer,
> als ich befürchtet hatte.
> Jon, was für einen Grund gab es denn, mit dem
> Rechtsanwalt zu drohen?

Das hab ich bereits erklärt. Ich war extrem wütend auf ihn, nachdem er mich direkt angegriffen und von "zu engem Horizont" gesprochen hat, nachdem er mir bereits den Mund hatte verbieten wollen. Es hat sich alles gegenseitig hochgeschaukelt.

> Ich muss sagen, diesen Beitrag von dir
> > Hä? "Mein Augapfel"? Hallo??? ::o
> finde ich unterste, UNTERSTE Schublade, ein
> anderes Wort fällt mir dazu nicht ein.

Ja, das ist richtig. Ich bin auch alles andere als perfekt, wie man sieht. Ich bemühe mich zwar, alles richtig zu machen, aber manchmal baut man auch Mist. Mehr als Entschuldigung kann ich jetzt im nachhinein auch nicht dazu sagen. Es mag sein, dass dieser Ausspruch von mir die Sache angeheizt hat, aber es war nur einer von mehreren Auslösern in dieser Kettenreaktion, die er und ich beide verursacht haben.

> Man kann sich für den Ausdruck „gözünü
> seveyim“ verschiedene Übersetzungsvarianten
> vorstellen, warum hast du nicht einfach ein paar
> Vorschläge gemacht? Sonst machst du das doch
> auch.

Mir fiel in dem Moment leider nichts Brauchbares ein.

> Du wolltest sözcük gezgini doch provozieren, du
> wolltest, dass er dich beleidigt, damit du ihn
> sperren lassen kannst, genauso wie der
> „Kritiker“ gesperrt wurde, mit dem du eine
> alte Rechnung offen hattest.

Tut mir leid, aber das ist totaler Unsinn! Sözcük Gezgini sperren zu lassen? Daran hatte ich nicht mal im Traum gedacht!!! Ich bin über diese Entwicklung mehr als schockiert, und ich will nicht - und wollte zu keinem Zeitpunkt! - dass er rausfliegt! Ich wollte lediglich, dass er damit aufhört, mich nach Art der "Homeland Security", die jede "unamerikanische" Äußerung in der Öffentlichkeit unerbittlich als "Terrorgefahr" verfolgt, zu kontrollieren und mir den Mund zu verbieten. Das war alles, was ich erreichen wollte!!!

Und bitte tu nicht so, als hätte ich gestern nacht nicht lange Beiträge geschrieben und den Fehler nicht auch bei mir gesucht. Wenn Sözcük Gezgini wirklich Größe zeigen will, muss er genau dasselbe tun, d.h. er muss überprüfen, in welchen Punkten er Fehler gemacht hat und worin genau seine Schwächen liegen, und er muss sich genau überlegen, ob ein Sprachforum der richtige Ort ist, um seinen Nationalismus auszuleben.

Und da wären wir auch schon beim alles entscheidenden Punkt, dem wir diesen Riesenkrach zu verdanken haben: Bei allem Respekt und aller Bewunderung für seine außerordentliche Kompetenz bin ich nach wie vor der Meinung, dass ein derart ausgeprägter Patriotismus, wie er ihn hier demonstriert, auf keinen Fall gut für das Forum sein kann. Ich habe gestern nacht versprochen, mich ab sofort in meinem Drang, hier und da kleine Witzchen einzustreuen und mich über irgendjemanden lustig zu machen, zu zügeln. Im Gegenzug müsste er sich in seinem Patriotismus, mit dem er gestern klar gewisse Grenzen überschritten hat, ebenso deutlichh zügeln.

Das ist alles, was ich dazu zu sagen habe. Ich möchte keine Steitereien mehr. Mit niemandem mehr. Es ist mir egal, wer von euch welche Meinung von mir hat. Die Fakten liegen auf dem Tisch. Ich kenne meine Fehler und weiß um meine Schwächen. Ich habe am Ende meinen Anteil an der Gesamtschuld auf mich genommen und ein ultimatives Friedensangebot an ihn gemacht. Noch mehr Entgegenkommen und noch mehr Zugeständnisse kannst du von mir nicht verlangen, Eva!

 
0

eva.l schrieb:


> Jon, aufarbeiten nennst du die lange Nachricht von
> 1.53 Uhr!
> Soll das ein Witz sein? Die ist für mich
> überheblich und selbstgefällig! Wenn ich
> sözcük gezgini wäre, hätte ich mich gerade
> darüber noch mehr aufgeregt, als über die
> Drohung mit dem Rechtsanwalt.

Das ist allein deine Sicht der Dinge. Am Ende stehe ich jetzt also als der große Alleinschuldige da, ist es das, was du mir damit sagen willst, Eva? Ist es das? Na vielen Dank. Das hab ich jetzt zu meinem Glück noch gebraucht!

 
0

eva.l schrieb:


> Jon, aufarbeiten nennst du die lange Nachricht von
> 1.53 Uhr!

Und hast du meinen Beitrag von 2:12 Uhr gesehen, Eva? Hab ich ihn darin etwa auch beleidigt und fertig gemacht, wie mir hier unterstellt wird? Welche Anschuldigung kommt als nächstes???

Eva, du ergreifst hier Partei für jemanden und machst mich fertig ohne Ende. Du tust mir hier richtig weh und verdirbst mir den Tag. Das hab ich nach allem, was ich oben geschrieben habe, nicht verdient, wirklich nicht.

Supergirl, die so große Stücke auf mich hält, möge es mir verzeihen, aber ich halte das jetzt nicht mehr aus. Ich nehme mir jetzt eine Auszeit, und zwar so lange, bis hier wieder Ruhe eingekehrt ist. Wenn Sözcük Gezgini sich ebenfalls bemüht und guten Willen zeigt, möchte ich unbedingt, dass er wieder hierher zurückkehrt und wir uns endlich vertragen wie zwei gute Kollegen. Das ist mein größter Wunsch, den ich gestern Nacht und heute früh mehrfach geäußert habe, auch wenn du, Eva, das überhaupt nicht sehen willst.

Euch allen wünsche ich erst mal alles Gute.

Bis bald, und dann hoffentlich in wahrem Frieden.

 
0

Merhaba Arkadaşlar,

her ne hikmetse, CafeUni'de bir iki ay aralıklarla, dozajı kötü ayarlanmış fikir bildirimlerinden oluşan yazılar cıngar çıkmasına yol açıyor. En son böyle bir durumda "hakem" rolüne bürünüp ortamı sakinleşmeye çalışmış olsam da nafile. Meselenin akışını değiştiremedim ve gitmek isteyen arkadaş gitti... Ve şimdi de Sözcük Gezgini formu terk etmek istiyor veya terketti. Maalesef. Eğer bu kararını değiştirmesi için onu etkileme imkanım olsaydı, elimden gelen yapardım. İnanın üzgünüm.

Burada kimin haklı, kimin haksız olduğu tartışmasına kesinlikle girmek istemiyorum. Fakat fikir bildirilirken seçilen kelimelerin hırçınlığı, keskinliği, fütursuzluğu vb. beni şaşırtıyor. Neden arkadaşlar? Neden bu kadar hırçınca? Neden karşımızdaki kişinin iyi niyetinden kuşku duyuyoruz?

CafeUni'yi işletmek gelir getiren bir iş değil. Aksine çok vakit ve emek isteyen bir iş. Burada Türkçe ve Almanca dillerinde uzmanlaşmış veya bu dilleri öğrenmek isteyen sizlere bir iletişim platformu sunuyoruz. Bu platformu -genelde olarak olduğu gibi- verimli bir iletişim için kullanmak da, keskin münakaşalar yapmak için fırsat bilmek de sizin elinizde. Ben/biz bu tartışmalarda taraf olmak istemiyorum/istemiyoruz. Herkes yazdıklarından kendisi sorumludur. Bu arada, silinmesini istediğiniz yazı varsa, bildirin lütfen. Yazdıklarınız silmek bir dakikalık iş.

Selamlarımla
M. Mustafa Şahin

Wer ständig glücklich sein will, muss sich oft verändern | Konfuzius.

 
0

Merhaba Mustafa,

Son zamanlarda vuku bulan gerginliklerden dolayı ben de çok üzülüyorum. CafeUni o kadar iyi bir forum ki! Bu tartışmalar forumu bozarsa gerçekten yazık olur.

Ama bir çare var mı?
İleride bunları nasıl önleyebiliriz?
Bence foruma, münakaşa meydana gelince el atan, fedâkar bir iki moderatör gerekiyor. Ancak en büyük sorun, onları bulmaktır, çünkü bu işe şu anki üyelerden hiç kimsenin yeterli olmadığını düşünüyorum. Zira o kişi(ler) uzman çevirmen, erkek ve çok uysal olmalı...

Hepimize kolay gelsin!

Eva

 
0

Evet, ben bir vatanseverim, Almanya’dan dönüşümde, Edirne’de bana selâm duran günebakanlara, gözüme ışık bayramı yaptıran güneşe, tarlalardan topladığı gübre kokulu tozlarla genzimi yakan kuzey rüzgârına, ayakkabılarıma sürpriz hoş geldin partisi düzenleyen çamura, ilk adımlarımı hasretle bağrına basan vatan toprağına yüz bin sözcük gezgini feda olsun.

 
0

Merhaba M. Mustafa Sahin,


> Herkes yazdıklarından kendisi sorumludur. Bu arada, silinmesini istediğiniz yazı varsa, bildirin lütfen. Yazdıklarınız
> silmek bir dakikalık iş.

Eger benim yukarida yazdigim gercekler bana Almanyanin Sicherheits görevlilerinden bir sorun cikaracaksa, sen istedigini silebilirsin. Ben sadece düsüncemi söylemek istemistim, ama biliyorum her bildigini söylemek dogru degildir. Sana birakiyorum, benim icin burada ne tehlike cikarabilecekse onu silebilirsin. Ben daha hayatimi yasamak istiyorum.

Bye

 
0

Buranın üyeleri ister komünist, ister sosyalist, ister liberal, ister muhafazakâr, ister vatansever, ister milliyetçi, ister dindar, ister inançlı, ister inançsız, ister ateist olsun, niye zihniyet ve tutumlarımızı değerlendirelim ki ?

Herkes istediğine inansın, herkes istediklerini savunsun.

Ben liberal ve ateistim, kime ne ?

 
0

Merhaba Evacigim,
liberal ve Ataist olman sanmiyorum ki kimseye ne olsun, zaten bu da burda kimseyi ilgilendirmez, kimseye gerek acik gerek kapali, direkt, indirekt zarar vermedigin sürece. Herkes kendi dinini veya dinsizligini yasamasi kendi özgür hakkidir. Eger Ahirette denildigi gibi 'varsa', (ki müslümanlarin inancinda ve kitabin da var oldugu kesin belirtildigi gibi), herkes orada kendi amellerinin karsiligini bulacaktir. Senin inancin veya inansizligin da orada kimseye ne zarar ne de yarar verir, ancak kendinedir. Herkes orada yaptiklarindan veya yapmadiklarindan kendi sorumludur. Ama zaten inanmiyorum diyorsan, bu senin icin konu bile degildir. Hayatini bildigin gibi yasa, cünkü o Hayat senin hayatindir :)

 
Seite 2 / 4 Vor Nächstes
  
Arbeitet

Bitte Anmelden oder Registrieren




Almanca Türkçe Sözlük Forumu DasForum’a hoşgeldiniz! Almanca öğrenmek isteyenlerin, Almanca öğretmenlerinin, Almanca eğitmenlerinin, çevirmenlerin ve mesleği gereği Almanca ile içli dışlı olan herkesin ihtiyacına uygun 25 bin civarında üstün kaliteli kaydın yer aldığı forumun kullanımı tamamen ücretsizdir. Forumda yer alan metinleri okumak için kaydolmanıza gerek yoktur. Yeni bir konu açmak ya da forumdaki bir yazıya cevap yazmak isteyenlerin ise DasForum’da ücretsiz bir hesap açmaları gerekmektedir.

DasForum’da saygın bir üslup ve dostane bir atmosferin hakim olduğunu özellikle belirtmekte fayda var.  Forumdaki bir diğer önemli konu ise soruların soruluş şekliyle ilgili. Bu yüzden DasForum’da yeni bir konu açmadan önce forum içinde araştırma yapmanın yanı sıra, Almanca dilinde yazılmış bu metni ve bu metne cevaben yazılı Türkçe metni okumanızı salık veririz.


Herzlich willkommen im kostenlosen, originalen deutsch-türkischen Lern- und Übersetzungsforum von DasSözlük! Das Forum ist ein Teil von DasSözlük und dient als kostenlose Austauschplattform für alle User. professionelle Übersetzer, Sprachwissenschaftler, Lehrer, Autoren, Journalisten sind hier genauso willkommen wie Türkisch-Lernende oder andere Laien.




LÜTFEN DİKKAT:

Eski CafeUni-hesaplarının tamamına yakınını yeniden kullanıma açmayı başarabildik. Forumdaki eski hesabını aktifleştirmek isteyenlerin şifremi unuttum fonksiyonunu kullanması rica olunur.
Eski forum kayıtlarının DasSözlük’e aktarımı esnasında bazı yazıların yanlışlıkla farklı bir rumuz altında yayına girdiğini tespit ettik. Aktarım işleminin bu amaç için geliştirdiğimiz özel bir yazılım ile yapıldığını belirtir bu durumdan olumsuz etkilenen tüm kullanıcıların affına sığınırız. Sözkonusu sorunu elle düzeltmek bir hayli meşakatli olacağı için çok gerekmediği müddetçe bu şekilde devam edilmesi ricamızı kabul etmenizi dileriz.

CafeUnis alte Forum ist wieder online! Wer sich im Forum einloggen will, wird gebeten die „Kennwort-Vergessen-Funktion“ zu benutzen. Wir konnten fast alle Accounts retten.


AFRtour: Almanya Fuar Turu B2B Partneriniz. Transfer, rehber, şehir turu, otel vb.

Baklava7 : Baklava AVM’si. Dünyanın ilk tatlı ürünler sipariş pazarı

SuperSözlük: Büyük Türkçe deyimler, atasözleri, eş, benzer ve zıt anlamlılar sözlüğü.

WebDolmetscher: Alman mahkemeleri ve devlet dairelerinde geçerli Türkçe-Almanca mükemmel çeviri.