Christoph peter'in romanı
herkese selamlar...
ben mütercim-tercümanlık bölümü öğrencisiyim... Hocamız sağolsun çok ilginç metinler bulmayı çok iyi beceriyor... Christoph Peter'in Ein Tuch aus Nacht adlı romanını tanıtan bir metni bize çevirmemiz için verdi..
ama başlığın ne manaya geldiğini bi türlü çözemedim...
başlık şu....
"Der Teppich der falschen Zeichen"
bana yardım eder misiniz acaba bu başlıkla kastedilen ne olabilir??
yardımlarınız için şimdikten teşekkürler
yalnız çabuk olursa çok sevinirim... :)
Antworten (3)
kusura bakma biraz geç cevap yazdım..
teşekkürler... bende öyle çeviriyordum ama metin içinden gözüme bir cümle takıldı ve o cümleden "halı"dan neyi kastettiğini buldum :)
yazayım buraya da.. belki başka arkadaşlara da çevirisi gelir :)
"Yanlış simgelerin(işaretlerin) şehri"
kastettiği şehir İstanbul. olaylar İstanbul'da geçiyor zaten...
tekrar teşekkürler...
Faruktan selamlarla k.i.b.
kitabi okumadim konuyu bilmiyorum ama aklima söyle birsey geliyor...hali dokunan örülen birsey acaba kastedilen bir yanlislar örgüsü, dokusu mu? kitap film basliklari cok önemli...cok yanlis cevirilerle karsilasiyoruz :-)
kolay gelsin
selamlar
Sevgili Hülya,
Gerçekten hocayla çok tartıştık bu başlık yüzünden :)
Ama metinin tamamının çeviris yaptıktan sonra başlıktan kastının tamemen ne olduğu ortaya çıktı..
Romandan bahsedeyim kısaca... Bir Grup Alman öğrencinin profesörleri ile öğrenim gezisi için geldikleri İstanbul'da uzaktan gördükleri/bildikleri gibi değil de çok daha sert, acımasız bir İstanbul ile karşılaşmalarını ve albin adlı gencin bir ceset bulmasıyla devam ediyor.
İstanbul güzeldir derler ya hep. Avrupalı insan gerçekten İstanbul'u güzel görür.. Gerçekten de güzeldir.. burda şüphe yok.. ama arka sokakları da çok acımasızdır... işte bu yüzden "Yanlış İşaretlerin Şehri" diye bir başlık seçmiş yazar... yani demek istediği şu.. İstanbul'u çok da güzel bir şehir sanmayın.. bakın bunun arka sokakları da böyle" demek istiyor.
Hocamız demişti... Türkçe'ye çevrilse kesinlikle yazar eleştiri yağmuruna tutulur diye... bence de haklıymış...insanımız biraz böyle konularda rahatsızdır ya.. ondan olacak herhal.. :)
Selamlar...
Im Forum mitdiskutieren → Antworten, Danke-Klicks und eigene Beiträge gibt es in der DasSözlük-App.