Almanca Türkçe Sözlük Forum

Kendimi Biraz Tanıtayım  


0

İyi Akşamlar Arkadaşlar,

Öncelikle yeni bu köşemiz için Karsten’e çok teşekkür ediyorum!

.......

 
0

Eva,
bence sen cok ilginc bir kisisellige sahipsin. Hayret ettim, senin gibi birisinin hobby olarak türkce ögrenmesine, ve maashallah cok güzel türkce yaziyorsun, eminim cok güzel de konusuyorsundur.
Bende burayi buldugum icin cok mutluyum, cünkü eskiden kafamda okadar cok cevaplayamadigim sorular vardi ki, cok sükür bu sayfanin bayagi bir yardimi dokunuyir bana.

Bu yazimi da sadece sana destek olsun diye gönderiyorum.
basarilarinin devamini dilerim.

cafeuni arkadasin:)

 
0

Merhaba supergirl,

Nazik iltifatların için teşekkür ederim. Türkçe yazmam pek düzgün olsa da, konuşmam o kadar da iyi değil. Çoğu zaman bilgisayarımın başında oturarak okuyor, yazıyorum, ama nadiren konuşuyorum. Geçenlerde konuşma alanında biraz da ilerledim, ama bana hâlâ zor geliyor.

Sen de bu köşede yeni bir konu açarak kendini tanıtmak istemez misin?

Selamlar,
Eva

 
0

Merhaba Eva,
benim aslinda kendimden anlatacak fazla birseyim yok. Burda dogup büyüdüm. Suan universite okuyorum. Gecen yillarda Arapca ögrenmeye baslamistim, ve bir ara suriyeye gitmistim arapcami gelistirmek icin. Bu arada okulda tanistigim bir arapla evlendim. Oda daha ögrenci, birlikte okuyoruz iste. Benimde önümüzdeki ay sinavlarim var. Suan sadece psychologie calisiyorum "Pädagogische psychologie" ve inanilmaz derecede cok enteresan. Cok severek calisiyorum ama maalesef zamanim kisitli oldugundan fazla derinlesemiyorum. Bu sinavi gecersem sadece son sinavlarim kaliyor.
Son sinavlara girmeden önce aslinda ingilizce konusulan bir ülkeye gitmek isterdim, ingilizcemi tekrar bir aktualize etmek icin. Bizim üniversitede cünkü genelde ingiltereye yada amarikaya giden cok insan var, yani bir 6 ay yada bir yil kalan, bazen onlarin iyi olmasi bana baski yapiyor. Ögretmenlerin bizden beklenileri daha da artiyor tabiki. Hatta bazen derste bir konu oldugu zaman ögretmelerimiz sormuyor bile Amerikaya kim gitti diye, onun yerine kim Boston'a gitti, veya kim Manhattanin yanindan gecti vs. Bazen de buna sinir oluyorum ama neyse:) Tabiki tek ben degilim, benim gibi azinlikta olanlar da vardir mutlaka ama inaniyorum ki onlar da benim gibi düsünüyorlardir.
iste bu kadar:) Yani önümüze daha uzun bir yol var.

Saglicakla kal

 
0

Merhaba supergirl,

Ne demek kendinden anlatacak fazla birşeyin yokmuş? Çok ilginç, hem de çok kültürlü bir özgeçmişin var! Eminim ki mesleğinde de başarılı olacaksındır. Ülkemizin senin gibi insanlara ihtiyacı var bence.

Sınavların için sana bol bol şans ve başarılar dilerim.

 
0

Merhaba Arkadaşlar,

Burada kendimden bahsetme ihtiyacı duydum, çünkü bir kardeşimizin ufak da olsa eleştirisine maruz kaldım. Saygıyla karşılıyorum.

Ben Şahin Dalgıç,
1957 de Amasya'nın Yeşil Yenice Kasabasında doğdum. İlkokul beşinci sınıfa kadar köyde, beşinci sınıfı Amasya Ziya Paşa ilkokulunda okudum. Orta okulu Amasya Lisesinde okuduktan sonra, lise öğrenimimi Amasya Ticaret Lisesinde yaparak, 1975-1976 öğretim yılında mezun oldum. Sonra Almanya da Köln Üniversitesi Ekonomi bölümüne kaydoldum. Dil yeterlilik sınıfını geçtikten sonra, maddi sıkıntılar yüzünden dolayı bu okuldan ayrıldım ve Türkiye de Atatürk Üniversitesinde yüksek öğrenimimi Alman dili üzerine yaptım. 1981 tarihinde mezun oldum ve aynı sene Kars Alparslan Lisesinde Almanca öğretmeni olarak göreve başladım. Sonra Ardahan Ortaokuluna atandım. Oradan Erzurum'a geldim ve sırasıyla, Erzurum 50. Yıl Ortaokulunda ve Ensdüstri Meslek Lisesinde görev yaptım. 1986 yılında Amasya 12 Haziran Lisesine geldim. 1990-1991 yıllarında asker öğretmen olarak Şırnak - Cizre Lisesinde öğretmenlik yaptım. 2000 yılında Amasya Lisesine atandım. Ek olarak İngilizce ve bilgisayar derslerine de giriyorum. Evli ve iki çocuğum var. Ailemi ve çevremdeki insanları çok seviyorum. Çocuklarla beraber yaşamak ve onların geleceğine küçük de olsa katkıda bulunmak bana büyük mutluluk veriyor. Onun için öğretmen olarak çalışıyorum.

Okul yıllarımda birçok iş kolunda çalıştım. Elektrikçide çıraklık ve kalfalık yaptım. Şimdi profesyonel bir elektrikçiyim ve elektrik konusunda yapamayacağım hiç bir şey yoktur, dinamolar da dahil. Ama bu işi yapmıyorum.

Dört yıldır elektroniğe merak sardım, ve bunu öğrenmeye çalışıyorum. Boş vakitlerimde bir eletronikçiye gidiyor ve ona yardımcı olmaya çalışıyorum, tabii ki birşeyler de öğreniyorum. Üç gün önce de Fen Lisesine Bilgisayar Formatörü olarak atandım.

Tüm güzel insanlara sevgi ve saygılarımı sunarım.

Wer ständig glücklich sein will, muss sich oft verändern | Konfuzius.

 
0

Çokmeslekli (bu kelimeyi ben yarattım :)) yaşıtıma tüm ilgi alanlarında başarılar diler, selâm ve saygılarımı sunarım.

 
0

Merhaba Arkadaşlar,
bu Cafeuni'yi eskiden kullanıyroum ve foruma da arada sırada anlamadığım ya da çeviremediğim tümceler olduğunda başvuruyorum. Yardımcılara çok teşekkür ederim. Herkes kimse sadece çeviride yardımcı olmazdan tek tek açıklamakta.
Ben kendim Kırgızıstan'dan geliyorum. Dört seneden beri Avusturya'da yaşap Mütercim Tercümanlık yapmaktayım. Birinci yabancı dilim Alman dili, ikinci yabancı dilim Türk dili. Ana dilim türk dillerinden biri olsa da arada sırada Türkçede çok zorlanıyorum. Ama yavaş yavaş öğrenmekteyim.
Şu anda erkek İstanbul'da İstanbul Üniversitesinde Erasmus yapmaktayım, yani bir haftadan sonra bitecek ve tekrar Avusturya'ya döneceğim.

Bu forumdan çok memnunum ve yeniden Eva, Jon gibi yardımcılara, her zaman yardım soranlara vakit buldukları için çok teşekkür ederim!

Selamlar Saltanat

 
  
Arbeitet

Bitte Anmelden oder Registrieren




Almanca Türkçe Sözlük Forumu DasForum’a hoşgeldiniz! Almanca öğrenmek isteyenlerin, Almanca öğretmenlerinin, Almanca eğitmenlerinin, çevirmenlerin ve mesleği gereği Almanca ile içli dışlı olan herkesin ihtiyacına uygun 25 bin civarında üstün kaliteli kaydın yer aldığı forumun kullanımı tamamen ücretsizdir. Forumda yer alan metinleri okumak için kaydolmanıza gerek yoktur. Yeni bir konu açmak ya da forumdaki bir yazıya cevap yazmak isteyenlerin ise DasForum’da ücretsiz bir hesap açmaları gerekmektedir.

DasForum’da saygın bir üslup ve dostane bir atmosferin hakim olduğunu özellikle belirtmekte fayda var.  Forumdaki bir diğer önemli konu ise soruların soruluş şekliyle ilgili. Bu yüzden DasForum’da yeni bir konu açmadan önce forum içinde araştırma yapmanın yanı sıra, Almanca dilinde yazılmış bu metni ve bu metne cevaben yazılı Türkçe metni okumanızı salık veririz.


Herzlich willkommen im kostenlosen, originalen deutsch-türkischen Lern- und Übersetzungsforum von DasSözlük! Das Forum ist ein Teil von DasSözlük und dient als kostenlose Austauschplattform für alle User. professionelle Übersetzer, Sprachwissenschaftler, Lehrer, Autoren, Journalisten sind hier genauso willkommen wie Türkisch-Lernende oder andere Laien.




LÜTFEN DİKKAT:

Eski CafeUni-hesaplarının tamamına yakınını yeniden kullanıma açmayı başarabildik. Forumdaki eski hesabını aktifleştirmek isteyenlerin şifremi unuttum fonksiyonunu kullanması rica olunur.
Eski forum kayıtlarının DasSözlük’e aktarımı esnasında bazı yazıların yanlışlıkla farklı bir rumuz altında yayına girdiğini tespit ettik. Aktarım işleminin bu amaç için geliştirdiğimiz özel bir yazılım ile yapıldığını belirtir bu durumdan olumsuz etkilenen tüm kullanıcıların affına sığınırız. Sözkonusu sorunu elle düzeltmek bir hayli meşakatli olacağı için çok gerekmediği müddetçe bu şekilde devam edilmesi ricamızı kabul etmenizi dileriz.

CafeUnis alte Forum ist wieder online! Wer sich im Forum einloggen will, wird gebeten die „Kennwort-Vergessen-Funktion“ zu benutzen. Wir konnten fast alle Accounts retten.


AFRtour: Almanya Fuar Turu B2B Partneriniz. Transfer, rehber, şehir turu, otel vb.

Baklava7 : Baklava AVM’si. Dünyanın ilk tatlı ürünler sipariş pazarı

SuperSözlük: Büyük Türkçe deyimler, atasözleri, eş, benzer ve zıt anlamlılar sözlüğü.

WebDolmetscher: Alman mahkemeleri ve devlet dairelerinde geçerli Türkçe-Almanca mükemmel çeviri.