Özel mesaj yoluyla çeviri istekleri
Merhaba,
Dün akşam bana “berna” rumuzlu yeni üyemizden özel mesaj olarak bir TR-ALM çeviri isteği geldi. O mesaj sizlerden bazılarına da geldi mi?
Teşekkürler
Antworten (3)
Hmmm, o halde o tuhaf mesajı sadece bana mı göndermiş Berna hanım? Neden bana? Hiç tanımıyorum onu...
Ne yapmam gerektiğini bir türlü bilemiyorum.
Berna hanım büyük bir Alman firmasına şikâyette bulunmak istiyor, çünkü oradaki eğitim yerleri sadece rüşvet veren başvuranlara veriliyormuş. Mektubunda rüşvet alanların isimlerini sayıyor. Güçlü ispatların elinde olup olmadığını bilmediğim için Berna hanımın başı derde girebileceğinden korkuyorum.
Belki geç ama, belki bu duruma başkaları da gelebilir diye yazıyorum.
Ben olsam çeviriyi yapardım. Normal ücret karşılığı tabii ki.
Müşterimizin başının derde girip girmeyeceği bizim sorumluluğumuz dışındadır. Biz avukat değiliz. Tercümanın/mütercimim görevi sadece söyleneneni/yazılanı diğer dilde tekrar etmektir.
Selamlar Eva.
Sağ ol Esma.
Ben de, o hanımla biraz yazıştıktan sonra o çeviriyi yaptım, ama kısa bir metin olduğu ve ben çevirmen olmadığım için ücretsiz yaptım. Yazının neticesinin ne olduğunu öğrenmedim.
Im Forum mitdiskutieren → Antworten, Danke-Klicks und eigene Beiträge gibt es in der DasSözlük-App.