Almanca Türkçe Sözlük Forum

Fachhochschule  


0

Merhaba arkadaslar,

1.) Fachhochschule = Uygulamali Bilimler Üniversitesi

Bence "Uygulamali Bilimler Yüksekokulu" olmasi gerektigini düsünüyorum...
Ne dersiniz?

2.) Im Namen des Volkes ergeht folgendes Urteil = Alman Milleti Adina Karar,

'Ulus Adina Karar' veya 'Halk Adina Karar' denmesi gerekmiyormu?

Das Wort 'Deutsch' kommt nicht vor. Gemeint ist die Öffentlichkeit, das Volk.

 
0

Fachhochschule (Auszug):
Abkürzung FH, Hochschuleinrichtung mit relativ spezialisiertem Studienangebot von rund 40 Fachrichtungen (z.B. Bauingenieurwesen, Betriebswirtschaft); zum Teil aus höheren Fachschulen, Akademien und v.a. Ingenieurschulen hervorgegangen. In achtsemestrigem Studium vermitteln sie das Diplom (Fachhochschule) der verschiedenen Fachrichtungen. Das Zeugnis der Fachhochschule schließt die allgemeine Hochschulreife ein. Voraussetzung zum Besuch der Fachhochschule ist der Abschluss der Fachoberschule (Fachhochschulreife) oder das Abitur mit Berufsausbildung und zweijähriger Berufspraxis. Derzeit (2004) gibt es in Deutschland bundesweit 162 staatliche beziehungsweise staatlich anerkannte sowie 29 verwaltungsinterne Fachhochschulen. Österreich und die Schweiz kennen die Bezeichnung höhere Fachschule, Technikerschule, Ingenieurschule, auch Hochschule.

http://www.daad.de/deutschland/de/2.1.html Studieren in Deutschland: Linksammlung, Informationen zu den verschiedenen Hochschularten und zu Zulassungsvoraussetzungen auf den Seiten des Deutschen Akademischen Austausch Diensts (DAAD)

© Bibliographisches Institut & F. A. Brockhaus AG, Mannheim, 2006

Viel Erfolg
wünscht Ihnen
Salih:)

 
0

Merhaba Oner,

Daha önce bu konuyu Forumda tartışmıştık ve Fachhochschule, Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak çevirisi kabul görmüştü.
İngilizcesi: Fachhochschule (FH) - University of Applied Sciences.

Im Namen des Volkes ergeht folgendes Urteil = Halk adina, Millet adina, Ulus adina karar!
Almanca metinde "Im Namen des deutschen Volkes" denilmiyor ki, "Alman Milleti Adina Karar olsun"!

Selamlar

 
0

Halunke haklı

Meslek Yüksek Okulu(TR) => Berufshochschule

Fachhochschule(D) = > Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (TR) => Fachhochschule

siehe unter

http://forum.cafeuni.com/read.php?3,11291,11471#msg-11471

"Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, muvaffakiyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir; ilim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Yalnız, ilim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekâmülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanında takip eylemek şarttır. " Mustafa Kemal ATATÜRK

 
  
Arbeitet

Bitte Anmelden oder Registrieren




Almanca Türkçe Sözlük Forumu DasForum’a hoşgeldiniz! Almanca öğrenmek isteyenlerin, Almanca öğretmenlerinin, Almanca eğitmenlerinin, çevirmenlerin ve mesleği gereği Almanca ile içli dışlı olan herkesin ihtiyacına uygun 25 bin civarında üstün kaliteli kaydın yer aldığı forumun kullanımı tamamen ücretsizdir. Forumda yer alan metinleri okumak için kaydolmanıza gerek yoktur. Yeni bir konu açmak ya da forumdaki bir yazıya cevap yazmak isteyenlerin ise DasForum’da ücretsiz bir hesap açmaları gerekmektedir.

DasForum’da saygın bir üslup ve dostane bir atmosferin hakim olduğunu özellikle belirtmekte fayda var.  Forumdaki bir diğer önemli konu ise soruların soruluş şekliyle ilgili. Bu yüzden DasForum’da yeni bir konu açmadan önce forum içinde araştırma yapmanın yanı sıra, Almanca dilinde yazılmış bu metni ve bu metne cevaben yazılı Türkçe metni okumanızı salık veririz.


Herzlich willkommen im kostenlosen, originalen deutsch-türkischen Lern- und Übersetzungsforum von DasSözlük! Das Forum ist ein Teil von DasSözlük und dient als kostenlose Austauschplattform für alle User. professionelle Übersetzer, Sprachwissenschaftler, Lehrer, Autoren, Journalisten sind hier genauso willkommen wie Türkisch-Lernende oder andere Laien.




LÜTFEN DİKKAT:

Eski CafeUni-hesaplarının tamamına yakınını yeniden kullanıma açmayı başarabildik. Forumdaki eski hesabını aktifleştirmek isteyenlerin şifremi unuttum fonksiyonunu kullanması rica olunur.
Eski forum kayıtlarının DasSözlük’e aktarımı esnasında bazı yazıların yanlışlıkla farklı bir rumuz altında yayına girdiğini tespit ettik. Aktarım işleminin bu amaç için geliştirdiğimiz özel bir yazılım ile yapıldığını belirtir bu durumdan olumsuz etkilenen tüm kullanıcıların affına sığınırız. Sözkonusu sorunu elle düzeltmek bir hayli meşakatli olacağı için çok gerekmediği müddetçe bu şekilde devam edilmesi ricamızı kabul etmenizi dileriz.

CafeUnis alte Forum ist wieder online! Wer sich im Forum einloggen will, wird gebeten die „Kennwort-Vergessen-Funktion“ zu benutzen. Wir konnten fast alle Accounts retten.


AFRtour: Almanya Fuar Turu B2B Partneriniz. Transfer, rehber, şehir turu, otel vb.

Baklava7 : Baklava AVM’si. Dünyanın ilk tatlı ürünler sipariş pazarı

SuperSözlük: Büyük Türkçe deyimler, atasözleri, eş, benzer ve zıt anlamlılar sözlüğü.

WebDolmetscher: Alman mahkemeleri ve devlet dairelerinde geçerli Türkçe-Almanca mükemmel çeviri.