Almanca Türkçe Sözlük Forum

Yeni dizayn  


0

Sevgili Arkadaşlar, Sevgili CafeUni Kullanıcıları,

büyük önem verdiğimiz ve bir süredir itinayla hazırlığını yaptığımız forumdaki kullanıcı yüzeyi değişikliğini nihayet bu akşamdan itibaren beğeninize sunuyoruz. Bu bağlamda sevgili arkadaşımız Karsten büyük bir teşekkürü hakediyor. Zira forumun son şeklini almasına kadar varan süreç tahmin ettiğimizden çok daha meşakatli geçti. Değişim sürecine fikir ve eleştirileriyle önemli bir destek sunan sevgili editörümüz Eva'ya da aynı şekilde, ayreten teşekkür etmek istiyorum.

CafeUni'yi yeni bir kullanıcı yüzeyiyle sunma fikri yeni değil ve aslına bakarsanız bunun zamanı çoktan gelmişti. Ve bu değişimin arkasında yatan önemli bir neden var: CafeUni “relaunch sürecinde”. Yani değişiyor, daha da profesyonelleşiyor ve hizmet alanını genişletiyor. Kullanıma sunduğumuz bu yeni forum sürümü, CafeUni'nin yarım yılı aşkın bir süredir devam eden büyük değişimi bağlamında önemli bir mihenk taşı. Bu yüzden daha da önemsiyoruz.

Peki ama nedir bu önemli değişim sürecinin hedefi? CafeUni kazanç sağlamayı amaçlayan bir işletme mi oluyor? Hayır! Size bunun garantisini verebilirim. Şimdiki ekip işin başında olduğu müddetçe böyle bir durum ihtimal dışı. Ve öyle görünüyor ki önümüzdeki yıllarda bu bağlamda bir değişiklik olmayacak. Zira CafeUni, hepimizin birlikte severek yolculuk yaptığı şirin bir gemicik. Bu gemiciği terk etmek gibi bir niyetimiz de yok. Aksine, birlikte daha bir sürü güzel koy keşfedeceğiz. Değil mi? ;-)

Dikkatinizi çekmiştir mutlaka: Yeni forum sürümünde, eskisinin aksine iki, üç tane reklam var. Çoğunuzun bildiği gibi, şimdiye kadar en azından forumu reklamsız tutmaya özen gösterdik. Artık bundan vazgeçmeye karar verdik çünkü tüm sitenin daha da profesyonelleşmesi, daha da gelişmesi için foruma reklam almamız, yani küçük de olsa bir gelir sağlama olanağı yaratmamız kaçınılmaz oldu. Bu sayede elde edeceğimiz gelirle, internette bir eşi daha bulunmayan sözlüğümüz ve forumun kapsamını daha genişletme imkanı elde etmeyi hedefliyoruz.

Sitedeki reklamlar sizi kızdırmak için değil, sevgili CafeUni'ciler :-) Bu parıldayan, rengarenk, kimi güzel, kimi daha az güzel reklamların hangi sitelere bağlantı sağladığına arada bir bakın lütfen. Ne kadar çok merak eder, ne kadar çok siteye uğrarsanız, CafeUni'ye o kadar çok katkınız olacağını unutmayın ;-)

Öte yandan, CafeUni'yi bağış yaparak desteklemek istediğini bize ileten (ve iletmeyen) herkesin dikkatini, forumun sağ alt köşesindeki bağış yapma olanağına çekmek istiyorum. Yapılan bağışın ne kadar olduğunun önemi yok. Önemli olan bize olanaklarınız çerçevesinde destek olmanız ve bu şekilde, atmayı planladığımız yeni adımları hızlandırmanız, daha da kolaylaştırmanızdır.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

CafeUni Ekibi adına sevgi ve saygılarımla,
Mustafa

Wer ständig glücklich sein will, muss sich oft verändern | Konfuzius.

 
0

Forumun yeni yüzünü beğendim, emeği geçen herkese teşekkürler. İlk etapta alışmada zorluklar olur ama her zaman olduğu gibi kullandıkça kolaylaşacaktır.

Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Görenlerin dikkatini çekmiştir. Koyu renk şeritlerin içindeki yazılar çok zor gözüküyor, sanırım buna bir çözüm bulunacaktır. Bearbeiten butonunu bulmak için biraz zaman harcadım:)

Selam ve sevgiler,
Pico

 
0

Merhaba Pico,

forumu yeni şekliyle de beğendiğine sevindim.

Dizayn ile ilgili (renkler vs...) eleştirilerini doğrudan Karsten'a Almanca olarak ilet lütfen. Karsten bu tür fikir ve eleştiriler için ekstra bir konu başlığı açtı.

Resim işi ise kolay. Kontrollzentrum'a girdikten sonra sol taraftaki listede 'Avatar' üzerine tıkla ve orada söylenen işlemleri yap. Hepsi o kadar B)

Selam
mustafa

Wer ständig glücklich sein will, muss sich oft verändern | Konfuzius.

 
0

Açıkcası ben hiç beğenmedim :D

Die Symbolleiste ist zu gross geraten. Das allgemeine Design passt nicht zum Thema.

Die Symbolleiste etwas kleiner und die Farben vielleicht in Rot oder Türkis, aber kein Grün (:D

Naja ist meine ganz persönliche Meinung B)

 
0

Hallo Natalya,
vielen Dank für deine Kritik. Es ist immer interessant zu hören, wie andere so etwas sehen. Man selber wird ja immer ein wenig Betriebsblind.
Ich hoffe Du kannst das Layout ertragen und weiter unsere Seite besuchen. Falls nicht kannst Du im Kontrollzentrum auch auf das alte Template umschalten, wenn Du denn das schöner fandest.

Oder wolltest Du womöglich uns beim Design behilflich sein. Wir suchen immer Unterstützung.

Wer ständig glücklich sein will, muss sich oft verändern | Konfuzius.

 
0

Sevgili CafeUni Ekibi

CafeUni'nin yeni yüzü görücüye çıkmıs. Başarı ve ciddi bir emek ise ortada! Ben de beğeniyle selamlıyorum. Hayırlı olsun!
Alışık olduğumuz versiyonu beğeniyordum; ama yenilik-yenilikçilik her daim bir adım öndedir.
Yeniliklere kısa sürede alışılır. Ne demişler: "Der Mensch ist ein Gewohnheitstier".

İlk bakışta dikkat çeken ise, Pico'nun da işaret ettiği gibi, koyu renk şeritlerin içindeki yazıların zor gözükmesi vs. ve Background'un biraz fazla aydınlık olması gibi...
Bunların da ince ayarları yapılıyor/yapılacaktır sanırım. O zaman daha bir albenili olacaktır. :)

Kullanıcı açısından, görsel değişikliğin dışında şu an göremediğim, işlevsel değişikler ya da zorluklarlarla karşılaşırsam bunları paylasırım elbet.
Karşılaşılacak olası sorunlar ve öneriler için Karsten bir sayfa açmış zaten. Teşekkürler!

Sevgili Mustafa ve CafeUni ekibini yenilikçi fikirlerinden ve bu fikirleri başarıyla hayata geçirmiş olmalarından dolayı yürekten kutlarım.

...und noch ein ganz großes Lob meinerseits an Karsten! - gekonnt!

CafeUni'ye teşekkürler, sevgiler ve saygılar.

 
0

Merhaba,
Yeni bir yüze alışmaya çalışıyorum. Hayırlı olsun. Başarılar diliyorum.

Wer ständig glücklich sein will, muss sich oft verändern | Konfuzius.

 
0

Hallo Admin, :)

haben Sie vielen Dank für Ihre Antwort.

Gerne würde ich beim Design helfen, kein Problem, ich helfe immer gern :D" title=">:D" class="bbcode_smiley" /><

Wie Nora bereits verkündet hat: Der Mensch ist ein Gewohnheitstier! Ich schließe mich dem an.

Leider habe ich vergessen zu bemerken: Bei allem herummäkeln meiner seits, empfinde ich die Arbeit der CafeUni Mannschaft sehr löblich und vorbildhaft (tu)

Hakikaten çok güzel işler yapıyorsunuz. Cümlemize çok faydalı olacağı aşikar. Teşekkürler.

Hürmetlerimle,

 
0

Pico schrieb:


...
> Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Görenlerin
> dikkatini çekmiştir. Koyu renk şeritlerin
> içindeki yazılar çok zor gözüküyor,
> ...
> Selam ve sevgiler,
> Pico

Das ist richtig. Die Wörter auf den schwarzen Stellen (Reiter?) sind schlecht zu lesen.

Vielleicht sollte Carsten die Schrift in einer anderen Farbe zeigen!

Lieber Carsten, bis du uns zufrieden stellen kannst, ... Viel Erfolg dabei!

Hakan Kantürk

"Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, muvaffakiyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir; ilim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Yalnız, ilim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekâmülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanında takip eylemek şarttır. " Mustafa Kemal ATATÜRK

 
0

Hallo Hakan,
die Schrift auf den dunkelgrauen Balken ist nun weiß, beim drüberfahren unser neues Grün.

Ich hoffe die Lesbarkeit ist nun besser.

VG

Karsten

 
  
Arbeitet

Bitte Anmelden oder Registrieren




Almanca Türkçe Sözlük Forumu DasForum’a hoşgeldiniz! Almanca öğrenmek isteyenlerin, Almanca öğretmenlerinin, Almanca eğitmenlerinin, çevirmenlerin ve mesleği gereği Almanca ile içli dışlı olan herkesin ihtiyacına uygun 25 bin civarında üstün kaliteli kaydın yer aldığı forumun kullanımı tamamen ücretsizdir. Forumda yer alan metinleri okumak için kaydolmanıza gerek yoktur. Yeni bir konu açmak ya da forumdaki bir yazıya cevap yazmak isteyenlerin ise DasForum’da ücretsiz bir hesap açmaları gerekmektedir.

DasForum’da saygın bir üslup ve dostane bir atmosferin hakim olduğunu özellikle belirtmekte fayda var.  Forumdaki bir diğer önemli konu ise soruların soruluş şekliyle ilgili. Bu yüzden DasForum’da yeni bir konu açmadan önce forum içinde araştırma yapmanın yanı sıra, Almanca dilinde yazılmış bu metni ve bu metne cevaben yazılı Türkçe metni okumanızı salık veririz.


Herzlich willkommen im kostenlosen, originalen deutsch-türkischen Lern- und Übersetzungsforum von DasSözlük! Das Forum ist ein Teil von DasSözlük und dient als kostenlose Austauschplattform für alle User. professionelle Übersetzer, Sprachwissenschaftler, Lehrer, Autoren, Journalisten sind hier genauso willkommen wie Türkisch-Lernende oder andere Laien.




LÜTFEN DİKKAT:

Eski CafeUni-hesaplarının tamamına yakınını yeniden kullanıma açmayı başarabildik. Forumdaki eski hesabını aktifleştirmek isteyenlerin şifremi unuttum fonksiyonunu kullanması rica olunur.
Eski forum kayıtlarının DasSözlük’e aktarımı esnasında bazı yazıların yanlışlıkla farklı bir rumuz altında yayına girdiğini tespit ettik. Aktarım işleminin bu amaç için geliştirdiğimiz özel bir yazılım ile yapıldığını belirtir bu durumdan olumsuz etkilenen tüm kullanıcıların affına sığınırız. Sözkonusu sorunu elle düzeltmek bir hayli meşakatli olacağı için çok gerekmediği müddetçe bu şekilde devam edilmesi ricamızı kabul etmenizi dileriz.

CafeUnis alte Forum ist wieder online! Wer sich im Forum einloggen will, wird gebeten die „Kennwort-Vergessen-Funktion“ zu benutzen. Wir konnten fast alle Accounts retten.


AFRtour: Almanya Fuar Turu B2B Partneriniz. Transfer, rehber, şehir turu, otel vb.

Baklava7 : Baklava AVM’si. Dünyanın ilk tatlı ürünler sipariş pazarı

SuperSözlük: Büyük Türkçe deyimler, atasözleri, eş, benzer ve zıt anlamlılar sözlüğü.

WebDolmetscher: Alman mahkemeleri ve devlet dairelerinde geçerli Türkçe-Almanca mükemmel çeviri.