Almanca Türkçe Sözlük Forum

Biz Almanlar sevimsiz miyiz?  

Seite 1 / 3 Nächstes

0

Yazın hep Almanca dersi verdiğim Amerikalı öğrencilerin bazıları, Almanlar hakkında ilginç gözlemlerde bulunurlar.

Biri,
- Almanlar nazik insanlar, hep “danke”, “bitte” derler, dedi.
Biriyse,
- Almanlar o kadar kaba ki! Otobüs durağında sıralanmıyor, araya giriyorlar, restoran kapısının önünde de sıraya girerek beklemiyorlar, diye şikâyette bulundu.
Biri,
- Almanlar nezaketsiz, hiç gülümsemiyorlar, dedi.

Ben de hem Amerikalıların, hem de Türklerin Almanlardan çok daha sevimli olduklarını düşünüyorum. Amerikalılarla beraberken normâlden sık gülümsemeye çalışıyorum, ne de olsa öğrencilerimi korkutmak istemiyorum.
Öte yandan ise Amerikalı kızlarına hep, Alman erkeklerine çok fazla gülümsememelerini tavsiye ederim, çünkü buradaki erkekler bunu yanlış anlayabilirler. Kimi zaman da çok kısa mini etekleri giymiş olan kızların başına nahoş olaylar geldi... Ama onlara,
- Durmadan ve düşüncesiz bir şekilde gülümsemeyin, özellikle kime gülümsediğinize dikkat edin, dediğimde kızlar,
- Ama biz sadece nazik olmak istiyoruz, diyerek davranışlarını değiştirmeyi beceremediler.

Şimdi özellikle buradaki Türk arkadaşlarımıza sormak istiyorum:
Almanların çoğu asık suratlı ve sevimsiz mi sizce? Merak ediyorum.

:)
Gülümseyen selâmlar

 
0

Merhaba Eva,

Almanların sevimsiz olmadığının en bariz kanıtı sensin. Üstelik Almanya'da yaşadığım sürece tanıdığım ve kendimi birçok Türk vatandaşından daha yakın hissettiğim Alman dostlarım da var. Sevimsiz ve suratsız Almanları, severek yediğim ve buralarda çok aradığım Alman ekmeğine ve bir dikişte içilesi mükemmel Alman biralarının hatırına es geçiyorum (bkz. favori biram). Tükürük hokkaları ile özdeşleştirdiğim Amerikalıları ise sevimsiz, suratsız, sinsi, egoist, yavşaksı, tiksinç, yüzeysel ve cahil, dünya barışının bir numaralı düşmanı olarak görüyorum. Tüm dünyada yapılan anketlerde "sevilmeyen uluslar" arasında Amerikalıların açık ara önde olduğunu hatırlatıver şu ona-buna-gülümseyen yılışık Amerikalı kızlara. Irak dâhil, işgal ettikleri tüm ülkelerde kadınlara neler yaptıklarını sor!

Ergo: Sevimsiz ve suratsız bir Almanı, yılışık bir Amerikalıya tercih ederim.

 
0

Merhaba sözcük gezgini,

Cevabın için teşekkür ederim.
Amerikalıları pek sevmediğini anladım. Yine de hepsi yılışık değil ve ders verdiğim o 20 yaşındaki öğrencilerin çoğu Irak işgalına karşı. Tabii ki onlar ortalama Amerikalılar değil, bir üniversitede okuyor ve en azından bir yabancı dil öğreniyorlar. Ancak aralarında yüzeysel olanlar da var elbette...

Ama geçen yıllarda ben şunu anladım: biraz suratsız bir Almana daha çok gülümsemeyi öğretmek, yılışık bir Amerikalı kıza herkese gülümsememeyi öğretmekten kolay. ;)

 
0

Merhaba Eva,

Siz buraya nereden katiliyorsunuz bilmiyorum ama ben Bayern den katiliyorum. Burada ki yasayan cogu türklerin en büyük sorunlarindan birisi de bu. Hatta bir tek türklerin degil Almanyanin baska eyaletlerinden buraya gelen Almanlarinda sorunu bu. Almanlar (yaslilari biraz haric) genelde cok cok cok soguklar. Yani bazen onlarla normal ve gülerek konussanda sanki bir buz dolabinin kapagini acmis gibi soguk hava esiyor suratina. Maalesef bizim Universitedeki Alman kizlarida cogunlukla öyle, zaten erkekleri sayilacak kadar az. Ve hatta bundan iki gün önce biri hukuk okuyan, digeri de Lehramt okuyan iki bayan ögrencisi tam bu konu hakkinda birbirlerine dert yaniyorlardi. Ben de sahsen bunu yasiyorum burada. Ama belli ki sen öyle degilsin, belki de bu dili ve külürü bildigin icin. Keske bari yasisi senin kadar olsa burada. Tabi ki bir genelleme yapmak istemem, ben sadece buranin almanlarindan bahsediyorum.

Buraya katildigim icin ve sizlerle tanisigim icin cok sansliyim.

saglicakla

 
0

ha bir de sunu eklemek isterdim, ben ve diger kiz arkadaslarin bayan olarak böyle bir tecrübeye vardik. Belki erkekler bunu tabi ki daha farkli degerlendirebilirler.

Saglicakla

 
0

Merhaba supergirl,

İlginç cevabın için teşekkür ederim. Senin oturduğun yöreyi yakından tanımıyorum. Ben Münih ve Schwarzwald dağlarında büyüdüm, sonra Freiburg’ta öğrenim gördüm ve şimdi Eifel dağlarında yaşıyorum.
Ama burada taşındığımızda da Almanların ne kadar farklı olduklarına şaşırdım. Buranın insanlar Güney-Batısındakilerden çok farklı, bir yandan sevimli, öte yandan ise o kadar güvenilir ve disiplinli değil. Örneğin Baden-Württembergliler sözünde durarlar, buradakiler verdikleri sözü kolaylıkla unuturlar. Ama burada birisine "hayır" demek bir türlü ayıp olur, aslında mümkün değil. İnsan her ricaya olumlu cevap vermek zorunda olunca tabii ki her zaman sözünü tutamaz. Baden-Württembergliler alçak gönüllü, buranın insanlarıysa caka satarlar. Ama toplam olarak buradakileri daha hoş buluyorum.

Selamlar

 
0

Bence almanlar cok sevimli ve cok medeni insanlar , almanyaya ilk geldigimde dikkatimi ilk ceken ve cok hosuma giden sey insanlarin birbirini tanimasa bile selamlamasi oldu . Iyi günler ,merhaba,günaydin bunlarin nekadar kullanimi gerekli kelimeler oldugunu burada daha iyi ögrendim .

 
0

Almanlar kücük sehirlerde daha canayakinlar, bunu da Türkiye'de görmek mümkün, Istanbul gibi büyük sehirlerde ise, insanlar ne birbirine gülümsüyor ne de yardimci oluyorlar.

"Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, muvaffakiyet için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir; ilim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Yalnız, ilim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekâmülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanında takip eylemek şarttır. " Mustafa Kemal ATATÜRK

 
0

Merhaba ve foruma hoş geldin, Kantürk.

Katkın için teşekkürler, emir2005’e de teşekkür ederim.

Maalesef Bayreuth kenti hiç tanımadığım için oradaki insanların nasıl olduklarını bilemiyorum. Ama herkesin birbirini selâmlaması gerçekten olağanüstü, normalde sadece daha küçük yerleşim birimlerinde meydana gelen bir şey. İstanbul’un uydu kentlerindeki gökdelenlerde oturan insanların birbirine selâm vermemeleri üzücü, ama herhalde kaçınılmaz bir gelişim, diye düşünüyorum. Anonim yaşam tarzlarından ileri geliyordur herhalde. Yine de ilginç bir konu, yani belki gelecekte, şimdi farklı olan kültürler birbirine benzemeye başlar. Bu da yazık olur...

Hoşça kalın!

 
0

Almanların ne kadar sıcakkanlı ve sevimli olduğunu
görmek isteyenlere basit ancak yararlı bir tavsiyem var:

Gidin İngiltere'de altı ay yaşayın, sonra görüşelim... :)

McB

 
0

:D :D

O halde bizden daha da kötüsü var...

 
0

Merhaba

Eva arkadasimiz güzel bir konuya parmak basti. Bende Bavyera eyaletinde (Augsburg sehrinde) yasiyorum. Augsburgta dogdum ve büyüdüm. Ben arada sirada Türkiyeye giderim. Ve birseyi farkettim. Almanyada yasam kalitesi Türkiyeden daha yüksek oldugu halde burdaki insanlarin maalesef yüzleri asik (Kusura bakma Eva arkadasim). Türkiyede sigortasiz, efendime söyliyeyim egitim almamis, sicak ev nedir bilmeyen ve sokakta simit satan insanlarin niyeyse yüzü gülüyor. Galiba Almanlarin cogu sükür etmek nedir bilmiyorlar. Sanki Almanyada 2.Dünya savasindan sonraki hal varmis gibi davraniyorlar insanlar. O kadar cefadan sonra bollugu gördüler ve simdi birsey ters gidince sanki dünyanin sonuymus gibi davraniyorlar.

Tamam bazi konularda hak veriyorum Alman vatandaslarina. Nede olsa Almanyada göcmen sorunu var maalesef. Daha dogrusu bu göcmenlerin davranislari ve hareketleri belki de Almanlarin sinirini bozuyor. Maalesef bu söylemek istemem ama, cogu problem yaratan kendi vatandaslarim, hele hele genc nesil kavga, gürültü, cinayet, ahlaksizlik. Ama yinede Almanlarin bu hallerine sükretmelerini (bu tabiki kendi vatandaslarim icinde gecerli) istiyorum. Sükür olmazsa eger huzur olmaz.

hani derler ya beterin beteri var.

 
0

Merhaba A.T.,

Sana o kadar süreliğine cevap yazmadığım için kusuruma bakma.
Çoğu Almanların suratlarının asık olduğunu yazmana kırılmadım, zira ben de aynısını fark ettim. Ancak bana öyle geliyor ki, Almanya'daki Türkler de Türkiye'de yaşayan vatandaşları gibi güleryüzlü ve cana yakın insanlar değiller. Yanılıyor muyum? Hayatın tadını tuzunu bozan Almanyanın kendisi mi acaba, eksik olan güneş ile kötü hava mı? Buradaki Türkler bu şekilde ortamlarına uyum sağladı mı yoksa? Ben de bilemiyorum.

Selamlar

 
0

Almanlar ile Türkerli karsilastiracak olursam:

Türkler duygusaldir, Almanlar icten pazarlikli.

Almanlar dakiktir, Türkler`de dakik birine rastlamadim.

Türkler kendilerini cok uyanik zannederler, Almanlar gercekten uyaniktir.

Türkler yabanciya ilgi duyarlar, Almanlar uzak dururlar.

Almanlar "leb" derken domates tarlasini kastederler, Türkler leblebiyi.

Almanlar 301 Avro`luk bir televizyonu almak isterde sadece 300 Avro`nuz olursa, televizyonu vermezler, Türkler "lafi mi olur abi" derler.

Türkler misafirlerine her imkani sunarlar, Almanlar sinirin asilmasini istemezler.

Türkler hava atmayi sever, Almanlar mütevaziligi.

Almanlar burda dogdugum halde bana "ne zaman döneceksin" derler, Türkler oldum olasi multikültüreldir.

Simdi sira sizde... Farkliliklari saymaya devam edelim. Tabi bütün bunlara mizah cercevesinden bakilmali...

 
0

Merhaba Bosporus,

Sen katkını yazalı iki hafta oldu. Ben hep arkadaşların birinin, farklılıkları saymaya devam etmesini bekiyordum, ama olmadı.
Ben maalesef Türkleri, özelliklerini sayabilecek derecede bilmiyorum. Bu nedenle listenin devamını yazamıyorum. Ancak dakik Türklerin birkaçına rastladım. Ama bu, listene zarar vermez. Bu tür kıyaslamalar her ne kadar biraz basmakalıp olsa da, onları okumak ve üzerine düşünmek eğlenceli.

Sağ ol!

 
Seite 1 / 3 Nächstes
  
Arbeitet

Bitte Anmelden oder Registrieren




Almanca Türkçe Sözlük Forumu DasForum’a hoşgeldiniz! Almanca öğrenmek isteyenlerin, Almanca öğretmenlerinin, Almanca eğitmenlerinin, çevirmenlerin ve mesleği gereği Almanca ile içli dışlı olan herkesin ihtiyacına uygun 25 bin civarında üstün kaliteli kaydın yer aldığı forumun kullanımı tamamen ücretsizdir. Forumda yer alan metinleri okumak için kaydolmanıza gerek yoktur. Yeni bir konu açmak ya da forumdaki bir yazıya cevap yazmak isteyenlerin ise DasForum’da ücretsiz bir hesap açmaları gerekmektedir.

DasForum’da saygın bir üslup ve dostane bir atmosferin hakim olduğunu özellikle belirtmekte fayda var.  Forumdaki bir diğer önemli konu ise soruların soruluş şekliyle ilgili. Bu yüzden DasForum’da yeni bir konu açmadan önce forum içinde araştırma yapmanın yanı sıra, Almanca dilinde yazılmış bu metni ve bu metne cevaben yazılı Türkçe metni okumanızı salık veririz.


Herzlich willkommen im kostenlosen, originalen deutsch-türkischen Lern- und Übersetzungsforum von DasSözlük! Das Forum ist ein Teil von DasSözlük und dient als kostenlose Austauschplattform für alle User. professionelle Übersetzer, Sprachwissenschaftler, Lehrer, Autoren, Journalisten sind hier genauso willkommen wie Türkisch-Lernende oder andere Laien.




LÜTFEN DİKKAT:

Eski CafeUni-hesaplarının tamamına yakınını yeniden kullanıma açmayı başarabildik. Forumdaki eski hesabını aktifleştirmek isteyenlerin şifremi unuttum fonksiyonunu kullanması rica olunur.
Eski forum kayıtlarının DasSözlük’e aktarımı esnasında bazı yazıların yanlışlıkla farklı bir rumuz altında yayına girdiğini tespit ettik. Aktarım işleminin bu amaç için geliştirdiğimiz özel bir yazılım ile yapıldığını belirtir bu durumdan olumsuz etkilenen tüm kullanıcıların affına sığınırız. Sözkonusu sorunu elle düzeltmek bir hayli meşakatli olacağı için çok gerekmediği müddetçe bu şekilde devam edilmesi ricamızı kabul etmenizi dileriz.

CafeUnis alte Forum ist wieder online! Wer sich im Forum einloggen will, wird gebeten die „Kennwort-Vergessen-Funktion“ zu benutzen. Wir konnten fast alle Accounts retten.


AFRtour: Almanya Fuar Turu B2B Partneriniz. Transfer, rehber, şehir turu, otel vb.

Baklava7 : Baklava AVM’si. Dünyanın ilk tatlı ürünler sipariş pazarı

SuperSözlük: Büyük Türkçe deyimler, atasözleri, eş, benzer ve zıt anlamlılar sözlüğü.

WebDolmetscher: Alman mahkemeleri ve devlet dairelerinde geçerli Türkçe-Almanca mükemmel çeviri.